Søk "trøske"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Sopp (trøske)

Dersom en har mistanke om en soppinfeksjon, søk lege, og sørg for å få riktig behandling.
Les mer


Såre brystvorter - vedvarende

Det er vanlig å få såre brystknopper de første dagene etter fødselen. Det skyldes som oftest at ammestillingen eller sugetaket ikke er godt. Vedvarer sårheten mer enn noen dager uten at du blir bedre, kan det være flere årsaker til det: Infeksjoner, særegenheter i barnets munn eller på morens brystknopp, eller en kombinasjon av disse.
Les mer


Såre brystvorter

Det er normalt å føle ømhet i starten av ammeperioden, men normal ømhet skal gå over i løpet av de første 30 sekundene inn i ammingen. Vedvarer smerten, og blir litt verre for hver gang er noe galt, og det merker man gjerne i løpet av få timer eller dager. Og når det først oppstår synlige sår er det svært smertefullt å amme. I de fleste tilfellene skyldes sårheten ikke-optimalt sugetak. Sårheten forsvinner da så fort sugetaket er rettet opp. Forebygging er det aller viktigste tiltaket du kan gjøre. Oppstår sårhet etter at du har ammet i en måned eller lenger, bør du være oppmerksom på at det kan skyldes bakterier eller sopp.
Les mer


TREFF I UNDERSIDER

Nedlastninger

Gi ammehjelp Velkommen som godkjent ammehjelper, jan19Medisinske problemstillingerRådgivningssituasjonenUlike veiledningskanalerAmmehjelperoppgavenSignatur på mailsvarStandardsvar på spørsmål Telling av ammehenvendelserTelletips for ammehenvende [...]
Les mer