Søk "trøske"

Tilbake

Temaoversikt:
A B D F G H I K L M N O P R S T U V Ø Å
Sortering:
Sopp (trøske)

Dersom en har mistanke om en soppinfeksjon, søk lege, og sørg for å få riktig behandling.
Les mer


Såre brystvorter - vedvarende

For svært mange ammende er det vanlig å få såre brystknopper de første dagene etter fødselen, og det skyldes som oftest at ammestillingen eller sugetak ikke er godt. Vedvarer sårheten mer enn noen dager helt i starten uten at du blir bedre, kan det være flere årsaker til det. Infeksjoner, særegenheter i barnets munn eller på morens brystknopp, eller en kombinasjon av disse, kan gjøre at sårheten ikke forsvinner uten målrettede tiltak.
Les mer


Såre brystvorter

Det er normalt å føle ømhet i starten av ammeperioden, men normal ømhet skal gå over i løpet av de første 30 sekundene inn i ammingen. Vedvarer smerten, og blir litt verre for hver gang er noe galt, og det merker man gjerne i løpet av få timer eller dager. Og når det først oppstår synlige sår er det svært smertefullt å amme. I de fleste tilfellene skyldes sårheten ikke-optimalt sugetak. Sårheten forsvinner da så fort sugetaket er rettet opp. Forebygging er det aller viktigste tiltaket du kan gjøre. Oppstår sårhet etter at du har ammet i en måned eller lenger, bør du være oppmerksom på at det kan skyldes bakterier eller sopp.
Les mer


TREFF I UNDERSIDER

Nedlastninger

Gi ammehjelpVelkommen som godkjent ammehjelperMedisinske problemstillingerRådgivningssituasjonenUlike veiledningskanalerAmmehjelperoppgaven Telling av ammehenvendelserTelletips for ammehenvendelserRetningslinjerKjøreregler i Ammehjelpsgruppen Re [...]
Les mer