Hopp til Innhold
!Nye filmer på nettsiden vår!

Hjelpemiddel for innadvendte brystknopper (niplette)

Niplette kan være et hjelpemiddel for deg med flate/innadvendte brystknopper. Den vil trekke brystknoppene litt mer utover, slik at de blir enklere å få tak i for babyen. Kan brukes under svangerskapet.

Hva er Niplette?

Niplette er et hjelpemiddel som kan bidra til å dra innadvendte brystknopper mer ut, slik at det kan bli lettere for barnet å få tak på brystet. Niplette ser ut som en liten kopp. Den settes på brystknoppen og lager vakuum, slik at brystknoppen over tid dras utover. Den må brukes i graviditeten. Når det er kommet mye melk i brystene kan det føre det til at den sklir av. 

Her finner du artikkelen vår om innadvendte og flate brystknopper.

Når kan jeg bruke Niplette?

Dette er det litt delte meninger om. Noen mener man ikke bør bruke dem før slutten av graviditeten, andre mener man kan bruke dem hele tiden. Produsenten som lager Niplette sier man kan bruke dem hele tiden, og da spesielt i starten av svangerskapet.

Når bør jeg ikke bruke Niplette?

Du bør følge med på hvordan kroppen reagerer når du bruker Niplette. Noen kan få lette sammentrekninger i livmoren når de bruker den, fordi berøring/manipulasjon av brystknoppen kan utløse hormonet oxytocin, som er det samme hormonet som gir kynnere og rier.

Kynnere i svangerskapet er ikke farlige, og det gjør ingenting om du kjenner litt kynnere når du bruker Niplette. Men du skal ikke ha vonde sammentrekninger eller regelmessige sammentrekninger.

Hvis du tidligere har født prematurt eller har abortert etter uke 16 bør du vente til etter 36 uker med å bruke Niplette. Start med å ha dem på noen minutter hver dag, og øk antall minutter gradvis.

Var artikkelen nyttig?

Oppdatert 23.11.20


Tema

Utfordringer hos mor