Hopp til Innhold
Ammeinnlegget

Ammehjelpen legger ned Ammebutikken.no

Takk til alle som har støttet oss ved å handle i butikken vår gjennom de siste 14 årene. Dere er viktige bidragsytere til at vi har kunnet fortsette arbeidet vårt med å gi gratis ammehjelp.

Ammehjelpens sentralstyre har vedtatt å legge ned Ammebutikken slik dere kjenner den i dag. 

Ammebutikken.no har vært en viktig inntektskilde for Ammehjelpen fra den ble lansert i 2009. Alt overskudd fra Ammebutikken har gått til drift av Ammehjelpen. 

Ammehjelpen har vært – og er – i en anstrengt økonomisk situasjon. I juli 2022 var vi så utrolig heldige å møte enorm støtte og oppbakking i folket da vi ba om hjelp til å redde Ammehjelpen. Til sammen fikk vi inn 3,8 millioner kroner fra dere! 

Vi skal bruke disse pengene til å gjøre absolutt alt vi kan for å sikre en økonomisk bærekraftig fremtid for Ammehjelpen. Vi ønsker å fortsette å gjøre det vi er best på de neste 54 årene også – nemlig informere, støtte og hjelpe foreldre som søker råd om amming og morsmelk. 

De siste årene har konkurransen med andre nettbutikker blitt tøffere, og Ammebutikken har i perioder gått med underskudd. Det er vanskelig å kjempe mot kjedebutikker og butikker med større ressurser enn oss.

Ved å stenge Ammebutikken kan vi bruke alle ressursene våre til å fokusere på hovedorganisasjonen vår, og til å kunne jobbe enda mer med å påvirke rammebetingelser, holdninger og kunnskap om amming.

Vi skal jobbe for en reell politisk endring der arbeid med amming og ammeveiledning blir verdsatt og satset på – også økonomisk. Kvinnehelse og ammehelse må høyere opp på agendaen i helsefaglige utdanninger, i det offentlige helsevesenet og hos politikerne som sitter med pengesekken. 

Ammebutikken.no slik du kjenner den i dag vil ha sin siste dag 30. september 2022. Vi ser på andre løsninger for å kunne fortsette å selge utvalgte artikler og pensum til ammehjelperoppgaven. 

Vi ønsker å takke alle som aktivt eller tilfeldig har valgt å handle i Ammebutikken.no opp igjennom årene. Vi ønsker også takke alle dere som noen gang har jobbet for og med Ammebutikken. Dere er viktige bidragsytere til at vi har kunnet fortsette arbeidet vårt med å gi gratis ammehjelp. 

På vegne av styret i Ammehjelpen, 

Izabella Katharina Abouradoine Sætherø 
Styreleder 

Var artikkelen nyttig?

Flere innlegg