Hopp til Innhold
!Ammende kan ta koronavaksinen

Til helsepersonell

Til deg som veileder ammende og nybakte mødre: Her finner du en oversikt med tips til nettbaserte ressurser du kan bruke.

Plakat fra Ammehjelpen

Trenger du en plakat med informasjon om Ammehjelpen du kan henge opp på helsestasjonen, fødeavdelingen eller barselavdelingen? Eller på venterommet på legekontoret? Eller andre steder?

Klikk på plakaten for å åpne en pdf som kan skrives ut.

Nyttige artikler fra Ammehjelpen

Nettsiden vår inneholder over hundre artikler og er Norges største nettbaserte kilde til informasjon om amming og morsmelk. Artiklene dekker de fleste temaer og problemstillinger.

Artiklene er kunnskapsbaserte og godkjent av ammehjelpere som også er helsepersonell og internasjonalt godkjente ammeveiledere (IBCLC).

Denne artikkelen om barseltida er egentlig rettet mot kretsen rundt den ammende mor, men kan også leses av gravide for å få et lite innblikk i hva som venter i barseltida.

I kategorien ammestart finner du en oversikt over artikler som kan være nyttige den første tiden etter fødsel.

Her finner du en oversikt over ulike ammestillinger.

Hvis du ikke finner det du leter etter ved å søke eller se gjennom kategoriene, så kan du sende en henvendelse til nettside@ammehjelpen.no.

Ammeveiledning på ulike språk

Skal du hjelpe en mamma som ikke snakker norsk? Her finner du en oversikt over filmer og skriftlige ressurser på flere språk.

Ammefilmer

Ammehjelpens ammevideoer finner du inne i de enkelte artiklene. Du kan også finne dem på YouTube, både her og her.

Filmene om amming fra Global Health Media er gode og informative. Det finnes ulike versjoner for foreldre og helsepersonell. De finnes på mange ulike språk.

Nasjonal kompetansetjeneste for amming

Nasjonal kompetansetjeneste for amming (NKA)/Ammesenteret driver forskningsbasert arbeid for å fremme amming og kunnskap om morsmelk blant helsepersonell, foreldre, myndigheter og media – nasjonalt og internasjonalt.

Senterets oppgave er å styrke kompetansen og gi råd til helsetjenesten. Som helsepersonell kan du kontakte dem på epost eller telefon.

På nettsiden deres finner du for eksempel en oversikt over ulike skjemaer for nedlastning til bruk ved ammeveiledning og ammeobservasjon.

Du finner også en oversikt over medisinske brystkomplikasjoner ved amming og forslag til behandling av disse.

Ammesenteret anbefaler helsepersonell å bruke Ammehjelpens artikler i ammeveiledningssituasjoner med mødre.

Sosiale medier

Ammehjelpsgruppen på Facebook: Lukket gruppe. Et lavterskeltilbud for gravide, ammende og kvinnelig helsepersonell driftet av oss i Ammehjelpen.

Ammehjelpens side på Facebook: Åpen side der vi i Ammehjelpen deler artikler og relevant informasjon om amming og barseltid. Mange helsestasjoner deler innleggene våre på sine egne sider.

Ammehjelpen på Instagram: Åpen profil der vi deler informasjon om amming og morsmelk rettet mot mødre.

Ammegruppe for helsepersonell på Facebook: Gruppe for helsepersonell som jobber med ammende. (ikke driftet av Ammehjelpen)