Hopp til Innhold

Biting under amming

Det er vanlig at barn i perioder biter under amming. Det er vondt å bli bitt, men bitingen går over - og det finnes noen triks du kan prøve.

Hvorfor biter barnet?

De fleste barn biter i puppen på et eller annet tidspunkt. Veldig ofte skjer det når barnet er i ferd med å få tenner. Barnet kan også bite hvis melka kommer for sakte, eller hvis det begynner å kjede seg.

Uansett årsak er biting noe som ofte går fort over. Enkelte barn prøver seg bare én gang, mens noen mødre får smake de skarpe, små hai-tennene flere ganger.

Hva kan jeg gjøre?

Når barnet er i en biteperiode er det lurt å legge vekk telefonen og andre ting som forstyrrer oppmerksomheten din når du ammer. Potensielt bitende barn krever full konsentrasjon og årvåkenhet.

Det er ikke er mulig å bite og die samtidig. Når barnet dier, har det tungen over nedre tannrekke.

Det er fort gjort å rope ut når du blir bitt, både fordi det er vondt og fordi du blir så overrasket. Likevel er det lurt å prøve å la være, både fordi det kan skremme barnet, og fordi barnet kan syns det var en morsom eller spennende reaksjon som han vil prøve å få fram flere ganger.

Finn en reaksjonsmetode som fungerer for deg og barnet ditt. Opptre bestemt, men rolig, når barnet biter.

Biting i begynnelsen av ammestunden

Hvis barnet ditt biter i begynnelsen av ammestunden, så sørg for at barnet gaper godt når du legger det til. Husk å gi ros når hun gaper over brystet og dier uten å bite. Hvis hun fortsetter å bite, så er hun kanskje ikke sulten? Prøv noe annet en stund før du tilbyr brystet på nytt.

Biting i slutten av ammestunden

Noen barn biter mot slutten av ammestunden når de har stillet sulten og begynner å kjede seg litt. Prøv i så fall å lese barnets signaler, og gi barnet oppmerksomhet under hele måltidet. Avslutt ammingen hvis barnet prøver seg og du tenker at han er ferdig.

Hva hvis barnet ikke slipper taket?

Dersom barnet ikke slipper taket kan du prøve å få fingeren inn i munnviken og mellom gommene.

Du kan også trekke henne nærmere brystet ditt en kort stund, slik at det blir vanskeligere for henne å puste. Da vil hun slippe taket for å trekke pusten.

Var artikkelen nyttig?

Oppdatert 13.05.20


Tema

Smerter ved ammingUtfordringer hos barnet