Hopp til Innhold
!Norges største kilde til informasjon om amming og morsmelk
Ammeinnlegget

Ammerevolusjonen 1968-1975

Takket være modige, unge norske kvinner ligger Norge på verdenstoppen i amming. Slik hadde situasjonen neppe vært uten ammepionerene og deres innsats under ammerevolusjonen. I denne boka samles Ammehjelpens historie fra 1968-1975, fortalt av dem som var der da det skjedde.

🌿 Her kan du kjøpe boka «Ammerevolusjonen 1968-1975»

🌿 Her finner du informasjon om boklansering og avduking av blått skilt.

Fra omtalen av boka:

Takket være modige, unge norske kvinner ligger Norge på verdenstoppen i amming. Slik hadde situasjonen neppe vært uten ammepionerer og deres innsats under ammerevolusjonen i årene 1968–1975.

Disse kvinnene protesterte mot strenge regimer for amming og dårlige erstatningsprodukter for morsmelk. Mødrene hjalp hverandre til å amme. De lærte seg alt om ammeteknikk og morsmelkens enestående egenskaper.

De sloss for kvinner og barns grunnleggende psykososiale rettigheter. Sammen bygget de den frivillige organisasjonen Ammehjelpen, og drev folkeopplysning og sosialaktivisme under fanen:

Vis verden hva brystene er til for!

Det er kvinnehistorie, ammehistorie og historien om Norges lengste dugnad.

Sidsel Pape er initiativtaker og redaktør for «Ammerevolusjonen», utgitt på Fagbokforlaget.


Av Odd Geir Sæther og Sidsel Pape.

I denne korte filmsnutten deltar Jon Almaas (sønn av Elisabet Helsing), Eva Fosse, Gro Harlem Brundtland, Vibeke Sæther, Gro NylanderSidsel Bjelland, Ingrid Eide, og Kari Paalgard Pape. Dette er noen av kvinnene som var med på å utvikle Ammehjelpen de aller første årene.

Det er ikke en underdrivelse at laktosaurene som var med på å starte Ammehjelpen har gjort en formidabel og unik innsats – både for mødrenes rett til å amme, for barnas rett til morsmelk – og for den norske folkehelsa.

🦕🧡 Her kan du lese mer om Ammehjelpens historie 


Var artikkelen nyttig?

Flere innlegg