NatureBond brystpumpe og melkeoppsamler - Ammehjelpen

NatureBond brystpumpe og melkeoppsamler

NatureBond er en mellomting mellom en melkeoppsamler og en brystpumpe. Melk som kanskje ellers ville havnet i ammeinnlegget kan samles opp i flasken og gis til barnet senere.

Denne artikkelen inneholder reklame. Ammehjelpen selger NatureBond i Ammebutikken, som er Ammehjelpens egen butikk. Alt overskudd går rett tilbake til oss i Ammehjelpen slik at vi kan fortsette å gi gratis veiledning omkring amming og morsmelk.

Vi har fått mange henvendelser omkring dette produktet. Vi har derfor laget denne oversikten over de spørsmålene vi oftest svarer på.

Hvordan fungerer NatureBond?

NatureBond kan beskrives som en mellomting mellom en melkeoppsamler og en brystpumpe. Den samler opp melk som kommer ut med utdrivningsrefleksen. Men på grunn av vakuumet som skapes når den festes på brystet er den er i stand til å dra mer melk ut av brystet enn det som utdrivningsrefleksen klarer på egen hånd.

Pumpa er spesielt effektiv når den brukes samtidig som barnet dier på den andre siden. Melk som kanskje ellers ville havnet i ammeinnlegget samles opp i flasken og kan gis til barnet senere.

Hvordan bruker jeg den?

Kan den brukes utenom amming?

NatureBond kan også brukes utenom amming, for eksempel hvis du er borte fra barnet og har melkespreng. Da kobler du pumpen på og setter i gang utdrivningsrefleksen på egen hånd.

Tømmer den brystet like godt som en tradisjonell pumpe?

Den stimulerer ikke brystknoppen eller brystet på samme måte som tradisjonelle pumper. Brystet vil derfor som regel ikke bli tømt på samme måte som tradisjonelle pumper kan klare.

Selv om denne pumpa ikke er i stand til å tømme brystet helt, så vil mange kunne oppleve å få ut ganske mye melk. Variasjonene vil være store mellom alle som bruker den. Noen får ut mye, mens andre får ut lite.

Er det bare formelk som samles opp?

Vi har sluttet å snakke om formelk og ettermelk. All melk er verdifull for barnet. Melken som kommer først i måltidet når babyen dier inneholder mer melkesukker (laktose) og mindre fett enn melken som kommer senere i ammestunden.

Ettersom brystet tømmes, stiger fettinnholdet i melken. Hvor mye fett melken inneholder er avhengig av tidspunkt på dagen, hvor lenge det er siden barnet spiste sist, og hvor fullt brystet er. Et fullt bryst vil først i måltidet gi melk med lavere fettinnhold, men jo mer brystet tømmes, jo høyere vil fettinnholdet bli.

Noen kan derfor oppleve at det kan være lite fett i melken som samler seg opp i beholderen. Dette betyr ikke at melken ikke er bra for barnet, men at barnet kanskje trenger litt større mengder for å bli mett.

Dette er ikke noe du trenger å tenke på dersom melka skal brukes til et måltid i ny og ne. Men dersom melka du melker ut ved hjelp av NatureBond skal brukes til barnet over mange dager (dersom du skal reise bort, for eksempel), så kan det være lurt å håndmelke litt for å øke fettinnholdet, dersom du tenker at det er nødvendig.

Andre merker ingen forskjell på fettinnholdet i melk som er samlet opp ved hjelp av NatureBond vs melk som er pumpet ut med en tradisjonell pumpe.

Hvor mye fett det er i melka kan du se dersom melken får stå i fred en stund. Melka vil skille seg, og fettet legger seg øverst.

Hvor mye melk kan jeg forvente å få ut?

Noen mødre opplever at de får ut mer melk ved hjelp av Nature Bond enn ved å bruke tradisjonelle pumper eller håndmelking. Andre får ut mindre. Dette er individuelt.

Hvordan kan jeg ta vare på melken som kommer ut?

Dette kan du lese mer om i artikkelen vår om oppbevaring av morsmelk.

Vil jeg få økt melkeproduksjon av å bruke den?

Jo mer melk du tar ut av brystet, jo mer melk produserer du. Alt ekstra uttak av melk påvirker melkeproduksjonen positivt, enten du ammer eller pumper.

Nature Bond kan derfor øke melkeproduksjonen hvis du får ut melk når du bruker den, og du bruker den hver dag og/eller flere ganger om dagen.

Dersom den brukes av og til, for eksempel et par ganger i uka, vil ikke produksjonen øke nevneverdig.

Hvilke tilbakemeldinger har pumpa fått?

Tilbakemeldinger fra mødre som har kjøpt denne pumpa i Ammebutikken forteller oss at de liker denne pumpa fordi:

Noen mødre klarer ikke å få pumpa til å fungere skikkelig. Dette handler ofte om uteblitt utdrivningsrefleks eller vanskeligheter med å få til vakuum.

Hva du klarer å få ut med pumpa er avhengig av at utdrivningsrefleksen fungerer og at du klarer å få den i gang. Utbyttet er også avhengig av at du klarer å lage vakuum. Vakuumet er i seg selv ikke nok til å få ut mengder av melk, selv om det kan komme noen dråper. Du trenger altså både en velfungerende utdrivningsrefleks og et godt vakuum. Det kan av og til kreve litt øvelse for å få det til.

Ta kontakt med oss dersom du opplever problemer, eller søk i Ammehjelpsgruppen på Facebook etter lure tips og triks.

Omtalene ligger nederst på produktsiden i Ammebutikken. (ekstern lenke)

Hva er den laget av?

NatureBond er laget av BPA-fri og FDA-godkjent matkvalitetssilikon. Den er labtestet av Bureau Veritas som er verdensledende innen testing, inspeksjon og sertifisering.

Hvor mye rommer den?

Den rommer opptil 100 ml melk.

Hvordan vasker jeg den?

Les mer om rengjøring av pumpeutstyr.

Hvor kan jeg kjøpe den?

Du kan kjøpe NatureBond brystpumpe/melkeoppsamler i Ammebutikken, som er Ammehjelpens egen butikk.

Alt overskudd fra Ammebutikken går rett tilbake til oss i Ammehjelpen slik at vi kan fortsette å gi gratis veiledning omkring amming og morsmelk.

Lurer du på noe mer om hvordan den brukes? Send en epost til nettside@ammehjelpen.no

Var denne siden nyttig?

Tema

Ammeinnlegget


Oppdatert 05.10.19